Ανώτερη Ενδοσκόπηση

Ανώτερη Ενδοσκόπηση

Η ανώτερη ενδοσκόπηση, ή κοινώς οισοφαγογαστροδωδεκαδακτυλοσκόπηση (EGD), είναι μια εξέταση που μας επιτρέπει να ελέγξουμε τον βλεννογόνο, την επιφάνεια, του ανώτερου γαστρεντερικού σωλήνα, και πιο συγκεκριμένα τον οισοφάγο, το στομάχι και το δωδεκαδάκτυλο (το πρώτο τμήμα του λεπτού εντέρου).

Χρησιμοποιούμε ένα ενδοσκόπιο, το οποίο είναι ένας εύκαμπτος, λεπτός σωλήνας με κάμερα και φώς στο άκρο του, που επιτρέπει να βλέπουμε εικόνες του εσωτερικού σας πεπτικού συστήματος σε μια οθόνη. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης επιθεωρούμε προσεκτικά το ανώτερο τμήμα του γαστρεντερικού σας συστήματος και, εάν χρειάζεται, μπορούμε να λείψουμε βιοψίες (μικρά δείγματα ιστού) κατά τη διάρκεια για να μας βοηθήσουν στη διάγνωση και τη θεραπεία των συμπτωμάτων σας. Για τη διαδικασία αυτή θα βρίσκεστε υπό καταστολή ή μέθη. Η ανώτερη ενδοσκόπηση είναι μια εξαιρετικά ασφαλής εξέταση, όταν πραγματοποιείται από έμπειρο και εξειδικευμένο γαστρεντερολόγο σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον.

Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφερθείτε στην ιστοσελίδα της American Society for Gastrointestinal Endoscopy: Understanding Upper Endoscopy